Drupal user
Fórum
Drupal version

Ahoj potřebovali bychom info jak nastavit doručovací metodu pro Zásilkovnu

Dík

Po delší době jsem zavítal na forum a dovolím si tu trošku rýpnout.... Bohužel pro D8 modul dělat nebudeme jelikož zatím náš eshop provozujeme na D7, až později budeme pravděpodobně dělat pro D9.. máme ještě modul pro GLS také pro D7, ale protože jsme spokojeni se zásilkovnou zatím jsme ho nenasadili...

Musím si trochu postesknout, bohužel v našem českém údolíčku v podstatě nevím o firmě, která by dělala moduly pro Drupal commere za nějakou solidní cenu. Naštěstí si umíme splácat něco vlastního. Podstatně lépe jsou na tom třeba prestashop a jiné.

Myslím, že to je i hlavní brzda proč není drupal commerce v česku více provozován. Před lety když jsme sondovali, tak jsme zjistili, že je to velký problém a v podstatě vše by bylo dělané per zakazník a také celkem draze placené ve srovnání např. prestashopem viz. https://psmoduly.cz/zasilkovna-vyber-odberneho-mista-primo-v-objednavce-czsk-bez-widgetu-264/prestashop-1-6-1-5.htm

nebo

https://psmoduly.cz/zasilkovna-online-podani-csv-export-189/doprava-a-logistika.htm

nebo

https://prestashopisti.cz/moduly/46-zasilkovna

Ty ceny jsou opravdu neskutečné!!!

Eshop na drupalu provozujeme už od roku 2008... tenkrát jsme používali Ubercart takže vím o čem mluvím.

Další kapitola sama pro sebe jsou platební moduly...hodně dlouhou dobu bylo možné pro karetní operace používat jen Paypal.. později jsme objevili firmu platiti.cz ... Naštěstí :-) to je snad jediná česká firma která nabízí platební moduly pro drupal za solidní ceny (lze si vybrat z několika možností ... používáme Comgate)

Vždycky jsem se divil, že machři co dělají ty velké projekty např. různé Rozhlas, ČT, Primu aj... kteří mluvili na různých drupal konferencích a nikdy nikdo neřešil tohle! Přece ty velké obchodní korporace a podniky, pro které dělají potřebují nějaké platební a doručovací moduly... a ať mi nikdo neříká, že pro D7, který je zde 10 let nikdy nikdo kromě nás nedělal nějakou platební bránu nebo doručovací službu. Přijde mi, že to nikdo nechce nabízet na bázi placených modulů - asi si to ty velké korporáty schovávají pro sebe :D nebo si to neumím vysvětlit...

A teď si trochu zaspekuluji:

Přece když jako sw vývojář udělám platební modul nebo modul doručovací služby tak mi přijde logické, že když už ho jednou mám tak ho budu nabízet k prodeji i dalším, protože pak víc vydělám! Je to moje úvaha jako obchodníka, tak se na mě prosím nehněvejte :-) Dále pak už přicházejí pouze v úvahu licenční podmínky, které by bránili v distribuci těchto modulu a chápu, že pokud si někdo zaplatí sw vývojáře, aby mu udělal modul např. pro PPL nebo DPD aj. tak si ve smlouvě vymíní exkluzivitu a to může být jediný důvod proč doposud žádné tyto moduly nikdo nenabízí a i důvod proč tyto moduly asi jsou cenově jinde než u zmiňovaného prestashopu.

My bychom rádi také už dříve zakoupili tyto moduly. Vždy tu byla poptávka po těchto modulech, co si pamatuji! My se neživíme vytvářením modulů pro drupal ani sw vývojem, takže jsem byli přinuceni si to splácat vlastními silami (naštěstí já i kolegové jsme dříve dělali programátory) a ani neuvažujeme o žádném jejich prodeji jelikož máme dost starostí s naším podnikám v jiném oboru než je sw vývoj!

A teď ještě jedna moje úvaha:

Vzhledem k situaci tady u nás v českém rybníčku (nikdo se v podstatě k ničemu nemá - až na výjimky - tímto bych chtěl poděkovat lidem co dělají např. české překlady nebo kteří tu radí ve foru!)

Pokud by tu vznikla nějaká iniciativa např. sdružení firem a vývojářů pro drupal commerce rádi se přidáme (můžeme pomoct jak prací tak financemi), ale dopředu avizuji, že by to mělo být fifty fifty, nikoli, že někdo něco udělá a ostatní budou jen kecat (omlouvám se za toto příkré vyjádření, ale ...), tímto by pak mohlo vzniknout dost modulů. Ideální by pak bylo vytvořit i český instalační profil v rámci této skupiny. A teď budu docela tvrdý, ale jako obchodník říkám, že nic není zadarmo a tudíž kdokoliv by to rád využil měl by pak alespoň finančně pravidelně pomáhat, jelikož moduly je nutné patchovat a aktualizovat. Díky této iniciativě by pak i ty ceny mohli být podobné jako např. u zmiňovaného prestashopu.

A teď se vyjádřím proč jsme doposud modul neuvolnili viz. komentář výše. Jak to bývá zvykem v česku, nakonec by to dopadlo tak, že by to nebyl žádný start nějakého nového ryze českého projektu. A proč si to myslím? Před lety tu byl modul pro Gopay a nikam se to neposunulo modul se ztratil v propadlišti dějin, jelikož byl uvolně tuším v nějakém blogu tady na drupal.cz a s jeho migrací na D7 zmizel, pak na drupal.org je projekt https://www.drupal.org/project/uc_dph a kam se to posunulo... NIKAM!!! A to mě velmi zlobí!

Tady připojuji ještě odkaz na zajímavé témata a instalační profily pro drupal:

https://themeforest.net/category/cms-themes/drupal

Pro někoho kdo začíná podnikat a má malý rozpočet určitě se mu to může hodit. Podpora a kvalita jednotlivých témat je různá, záleží jak je aktivní daný vývojář a co si zaplatíte. Ceny jsou, ale velmi přívětivé! Sami jsme to před lety využili a zakoupili nějaká témata s instalačním profilem, ale ohnuli podle vlastních potřeb.

Doufám, že mě nebudete moc hejtovat :D

- jedna "smutna" pravda je ta, ze vetsina Drupalu vyvojaru v CZ dela pro zahranicni firmy. 
- prodej modulu proste neni rozumna cesta. Uz jen tim, ze neznam nikoho kdo dela Drupal a chtel by resit nejaky licence, online prodeje apod.
- jako vyvojar obecne motivuji sve zakazniky, ze co delame a je obecne tak dame ven. Ale po dojeti projektu neni moc motivace to udrzovat ve svem volnem case, ten dam radsi drupal.cz webu. 
- celkove je proste jiny obchodni model Drupalu oproti lowcostu s krabicovyma modulama jako je Presta nebo WP.

Přidat komentář

Ktorá rieka preteká Bratislavou?